0228 59 40 70 info@staalpartners.nl

Met robotlassen zijn we in staat om uw product beter en sneller te leveren. Door de grote configuratiemogelijkheden van onze hypermoderne lasrobot weten we de meest uiteenlopende laswerkzaamheden snel en met behoud van constante hoge kwaliteit, tegen een lage prijs uit te voeren. Robotlassen bij Staalpartners BV biedt u de volgende voordelen:

  • Just in time productie; geen opslagkosten
  • Sneller en efficiënter lassen, dus een lage prijs
  • Constante hoge kwaliteit bij seriematig lassen

Dankzij robotlassen kunnen we uw kwaliteit op structurele basis verhogen en uw productiekosten verlagen. Wilt u meer informatie over robotlassen of een vrijblijvende offerte met kostenindicatie aanvragen, neem dan contact op of bel direct naar 0228 594070

Wat is robotlassen?

Robotlassen is een techniek waarbij een lasrobot de toorts aanstuurt. Door de robot op de juiste manier te programmeren versnellen we het productieproces met behoud van de hoge kwaliteit laswerk. De snellere productie zorgt voor lagere kosten, omdat er minder mankracht nodig is. Robotlassen is daarom in veel gevallen een beter alternatief dan handmatig laswerk.

De voordelen van robotlassen

Robotlassen draagt bij aan een sneller en beter productieproces, doordat een lasrobot zonder pauzes of rust veel laswerk kan verrichten. Het zorgt voor lagere productiekosten met behoud van hoge kwaliteit. De lasrobot stelt ons in staat om maximaal productief te zijn tegen lage kosten. Andere voordelen zijn:

  • Lassen met grotere precisie
  • Sneller lassen met minimale stilstand
  • Ook winstgevend bij klein tot middelgroot laswerk

Staalpartners BV: uw partner in robotlassen

Onze specialisten helpen u graag om het product dat u wilt laten robotlassen zo efficiënt mogelijk te ontwerpen. Daarbij kijken we niet alleen naar de complexiteit van het product, maar adviseren wij u ook graag in het aantal onderdelen. Op die manier worden de productiesnelheid en de kwaliteit hoger, blijft de functionaliteit van uw product gelijk en zijn de productiekosten lager. Daarnaast leveren wij uw producten volgens het just-in-time principe, zodat u geen opslagkosten heeft. Staalpartners BV is uw partner in robotlassen.

MIG/MAG lassen

Het lasproces dat wij gebruiken met deze lasrobot is MIG/MAG lassen. MIG staat voor Metal Inert Gas en is beter bekend als Metaal lassen met Inerte Gassen. Met deze lasmethode worden metalen zonder ijzer met inerte gassen gelast, bijvoorbeeld koper, aluminium of zink. MAG lassen staat voor Metal Active Gas, waar bij het lassen gebruik wordt gemaakt van een actief gas. De lasmethodes worden vaak als MIG/MAG lassen aangeduid, omdat het gebruikte gas het enige verschil is. Het grote voordeel van de methode is dat er geen voorbehandeling nodig is. Daarnaast biedt MIG/MAG lassen de volgende voordelen:

  • Uitstekend te automatiseren
  • Hoge neersmeltsnelheid
  • Geen nabehandeling
  • Goedkoper dan andere lasmethoden